zwanger                                   bevallen                                        baby


Zwangerfit

Voor zwangeren wordt samen met Fysiotherapie Tieberink de cursus Zwangerfit gegeven. Tijdens deze cursus leer je je veranderende lichaam kennen en goed te gebruiken tijdens je zwangerschap, je bevalling en na de geboorte van je kindje. In deze actieve zwangerschapsbegeleiding waarin verantwoord bewegen en trainen centraal staan. De lessen worden gegeven door Ylva Lemmers en Miriam Post. Ylva is kinderfysiotherapeute en docente zwangerschapsbegeleiding en Miriam is geregistreerd bekkenfysiotherapeut . Naast het actief bewegen zijn ontspanning en theorie ook een belangrijke onderdelen van Zwangerfit.

Inhoud van de cursus                       

De cursus bestaat uit een actief deel en een theoriedeel. Elke week een uur sporten en aan het eind van de les is er aandacht aan de theorie waar alles rond het zwangerschap en bevalling besproken wordt. Onderwerpen die je kunt verwachten zijn onder andere weeën, ontsluiting, persen, pershoudingen en de kraamtijd. Maar er is ook aandacht voor bijvoorbeeld (draag)houdingen van de baby

De wekelijkse actieve lessen starten met (buiten) bewegen als warming up en het optimaliseren van je conditie. Daarna is er aandacht voor verschillende oefeningen voor romp, armen, benen en oefeningen die je rug- en bekkenbodemklachten helpen voorkomen of verminderen. Iedere les sluit af met ontspanningsoefeningen en ademhalingsoefeningen, waarin bewustwording van de bekkenbodem centraal staat.

Wanneer starten met Zwangerfit                                        

Je kan starten met Zwangerfit vanaf je 12e zwangerschapsweek en doortrainen tot je bevalling.

Kosten                            

De kosten zijn 135,- voor een strippenkaart voor 10 keer. Steeds meer aanvullende verzekeringen vergoeden (een deel) van de training. Voor vrouwen die lid zijn van Livio, is er een korting van 10% op het lesgeld.

Lestijden  en locatie                                                                

De lessen worden gegeven op dinsdagavond in het Paramedisch Centrum De Bleekerij, Boekelose Stoomblekerij 15 in Boekelo.

Aanmelden

Heeft u nog vragen of wilt u zich aanmelden voor de cursus, neem dan contact op met Teesinkbeek Kinderfysio:

info@teesinkbeek-kinderfysio.nl,  tel: 06 33 64 94 50 

of klik hier om je aan te melden. Na de aanmelding krijg je een intakeformulier toegestuurd


                lekker bewegen                                    begeleid sporten