werken                                      sporten                                    studeren


Jongeren van 12-18 jaar

Vanaf de middelbare school worden activiteiten buiten school veel belangrijker: vrienden, uitgaan, werken en niet te vergeten “social media”. Wanneer je dan door fysieke klachten daarin gehinderd wordt is dat heel vervelend. Ook hier geldt weer dat hoe sneller je met een klacht komt, hoe sneller het probleem vaak verholpen kan worden.

De meest voorkomende klachten van jongeren zijn de sportblessures en houdingsafwijkingen. Bij sportblessures wordt ook vaak samengewerkt met Fysiotherapie Tieberink. Voor diagnostiek kan indien nodig gebruik worden gemaakt echo-apparatuur. In de oefenzaal zijn voor het trainen diverse apparaten beschikbaar.

Somatisch Onverklaarbare Lichamelijke Klachten (SOLK) 

Bij jongeren kunnen zich naast de sportblessures en houdingsklachten ook andere problemen voordoen zoals somatisch onverklaarbare lichamelijke klachten (SOLK): Wanneer je last hebt van chronische vermoeidheidsklachten of chronische pijnklachten aan gewrichten, buik en hoofd en je niet het leven kunt leiden dat je gewend was. Dat is vervelend en daar wil je zo snel mogelijk vanaf.  

Teesinkbeek kinderfysio kan je helpen om de activiteiten die je wilt doen weer op te pakken. Uitgaande van jouw hulpvraag gaan we aan het werk en samen stellen we een behandelplan op waarbij in kleine stapjes wordt gewerkt aan jouw doelen. De behandeling zal gericht zijn op gedragsmatig en lichamelijk gebied. Maar ook jouw ouders krijgen begeleiding, in de vorm van gesprekken, over zaken die met pijn en vermoeidheid te maken hebben. Beide onderdelen  zijn noodzakelijk voor het succes van de behandeling.