een duwtje in de rug


Wie ben ik?

Ik ben Ylva Lemmers, kinderfysiotherapeute en moeder van 4 volwassen kinderen.

Al tijdens mijn studie fysiotherapie wist ik dat ik verder wilde met kinderfysiotherapie. Na mijn opleiding heb ik diverse cursussen gedaan met betrekking tot het behandelen van kinderen. In 2016 heb ik mijn masterdiploma behaald.

In de loop van de jaren heb ik gewerkt in diverse settingen zoals een medisch kleuterdagverblijf, eerstelijnspraktijk en een revalidatiecentrum voor kinderen. Hierdoor heb ik in het bijzonder veel ervaring opgedaan met kinderen met ontwikkelingsachterstanden, gedragsproblemen, autisme spectrumstoornissen, kinderen met neurologische problemen, kinderen met sensorische integratieverwerkingsproblemen, kinderen met functionele klachten(SOLK) en kinderen met schrijfproblemen. Ook ben ik geschoold in het begeleiden van kinderen met plas-en poepproblemen.

Naast kinderfysiotherapie geef ik samen met Miriam Post (bekkenfysiotherapeute) cursussen zwangerfit, mamafit en babymassage.

Ik sta geregistreerd in het Kwaliteitsregister van het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) en ben BIG (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg) geregistreerd. Naast registratie in het Centraal Kwaliteitsregister van het KNGF ben ik lid van de NVFK, (Nederlandse Vereniging voor Fysiotherapie in de Kinder-en jeugdgezondheidszorg). Dit is een beroepsinhoudelijke lidvereniging van het KNGF.

Motivatie:                                      

Het is steeds anders met kinderen, en het is iedere keer weer een uitdaging om kinderen verder te helpen. Ieder kind verdient het om zich optimaal te ontwikkelen. Het is altijd geweldig om te zien hoe kinderen met een beetje (of iets meer) hulp zich verder weer goed ontwikkelen.


speels