conditie                                     trainen                                     gezellig


Draagconsulent

Het is heerlijk om je baby dicht bij je te kunnen dragen, zeker als je je kindje 9 maanden zo dicht bij hebt gehad dan is het fijn om hem of haar nog vaak dicht bij je te kunnen dragen. Ylva is ook draagconsulent; zij kan je helpen om is geen probleem de juiste draagmethode voor je baby te vinden.
Het is niet alleen fijn om je kind vaak dicht bij je te dragen, het heeft ook heel veel voordelen. Baby’s zijn vaak rustiger en meer tevreden in nabijheid van een ouder, de vader kan de baby ook dragen. Ook heeft het een positieve invloed op de hechting tussen ouder(s) en kind en het stimuleert de ontwikkeling van de baby.
Vaak is het ook heel makkelijk om een baby te dragen, je hebt geen kinderwagen nodig dus veel stoepjes of oneffen ondergrond, zoals bij een boswandeling, is geen probleem en je hebt toch je handen vrij. Een draagdoek is klein op te vouwen en makkelijk me te nemen.
Er zijn verschillende draagdoeken en draagsystemen, dus er is er altijd wel een te vinden die bij je past. Bij een draagconsult wordt gekeken welke manier bij jou past en er wordt geoefend tot je het goed beheerst. Oefenen gaat eerst met een draagpop met het gewicht van een kleine baby en als je wilt daarna met je eigen baby. Bij een consult kan je een eigen doek of drager meenemen, maar dit hoeft niet.
Een draagconsult kan in de praktijk of eventueel in overleg bij jou thuis plaatsvinden. In dat geval worden er reiskosten in rekening gebracht.

Consulten:
Een consult begint met uitleg over dragen en de verschillende draagmethodes. Daarna wordt jou de vaardigheid van het knopen en dragen aangeleerd zodat je met een goed gevoel naar huis gaat.
Een standaard consult duurt ongeveer 1-1,5 uur en de kosten zijn € 50,- per uur inclusief BTW.
Indien je de vaardigheid even “op wilt frissen“, duurt dat gemiddeld een half uur.